Upravni odbor RK Škola rukometa Karlovac donio je odluka o imenovanju Dine Bubaš glasnogovornicom kluba. Podsjetimo da je do prije otprilike godinu dana glasnogovornika imao još i Veslački klub Korana. Imenovanje glasnogovornika u jedan od najmasovnijih sportski udruga u gradu je svakako dobar potez Uprave RKŠR Karlovac, dobar za klub, ali i za javnost, jer će u medije iz tog kluba odsada dolaziti profesionalnije informacije.

Ovo možda i ne bi bila vijest da je karlovačko novinarstvo danas na razini od prije 20 godina kad je više od 20-ak sportskih novinara-suradnika pisalo za karlovačke medije, a najviše ih je bilo u redakciji KAŠ-a. Kako danas nije isto kao prije mediji se uglavnom oslanjaju na informacije iz klubova koji ažurno informiraju o utakmicama i sličnim aktivnostima svog kluba. Zamislite si da toga nema? Na novinarima je pak da te informacije objave i uredi prema svom ukusu, ili ih uopće ne objave. To je diskrecijsko pravo novinara ili urednika. Bilo bi dobro da i drugi KA-klubovi krenu tim putem.

Dina Bubaš je novinarka Trend medija i članica je Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN). Već duže vrijeme je član RKŠR Karlovac, trenerica je ekipe djevojčica 2010. i 2011. godišta. Nedavno je objavila zanimljiv poziv djevojčicama za školu rukometa naglasivši „Rukomet nije sport samo za dječake!“

ODNOSI S JAVNOŠĆU U SPORTU

Cilj odnosa s medijima jest održavati željene odnose s masovnim medijima. Najčešći program odnosa s javnošću u sportu su odnosi s medijima. To je razumljivo s obzirom na relativno velik broj poslova u odnosima s medijima i važnost izvješćivanja masovnih medija koji su posvećeni sportu. Aktivnosti odnosa s medijima trebaju generirati pozitivan, a minimalizirati neželjen, negativan publicitet. Većina sportskih organizacija, dakakao traži povoljan publicitet. Profesionalne sportske lige, timovi i sportski događaji nastoje osigurati prisutnost na sportskim stranicama, programima radijskih i TV postaja te mrežnim stranicama koje posjećuju javnosti na lokalnoj i regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Hranjenje medija nije ništa novo već uobičajena je pojava u sportovima. Klubovi su skloni medijima dostavljati informacije koje se pretvaraju u priče. Stručnjaci za odnose s medijima u sportskim odnosima s javnošću preuzimaju odgovornosti koje uključuju: stvaranje publiciteta, upravljanje statističkim pregledima, upravljanje medijima na igrama i natjecanjima, kreiranje publikacija te upravljanje mrežnim stranicama.


Kalendar

kalendar_intro.jpg

Upis u školu rukometa

plakat

Sponzori

kazupKarlovac logo vert

kaba

lana logo

kordun logo

arkada

autotransport

semafor logo

 wienerberger

ceste logo

mobilita

georad logoppk logo

ab logo

euroherc rips

niskogradnja logo ena logo

comel  meznar

 adria sport logo

sport 21

zakradio mreznica

radio karlovackaportal kas

Večernji list Logo karlovacki tjednik

trend logo  sptv logo

Br. posjeta web stranice

5.png1.png3.png5.png4.png
Danas62
Ovaj tjedan854
Ovaj mjesec3555
Ukupno51354

Klub

RUKOMETNI KLUB
ŠKOLA RUKOMETA KARLOVAC

Pročitajte više

Kontakt

Adresa: Rakovac 1, 47000 Karlovac

Telefon: 099 214 90 55; 099 214 90 56

Email: mdjani12@gmail.com
tanja.rasic55@gmail.com

Informacije

Želiš biti dio našega tima?
Pridruži nam se!
Info

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.