DOKUMENT MOŽETE PREUZETI U .PDF OBLIKU: PROPOZICIJE I PRAVILA.PDF

1.

Ovim se Propozicijama i pravilima određuje oblik natjecanja u super mini i mini rukometu na 20. Jubilarnom Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca za 19. i 26. travnja 2020. godine.

2.

Dimenzije mini rukometnog igrališta na 20. Jubilarnom Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca je 20 metara dužine i 13 metara širine. Športska rukometna dvorana ima tri igrališta dimenzija 20,00 x 13,00 m.

3.

Vratarev prostor je udaljen 5,00 m od sredine gola.

4.

Dimenzije golova na na otvorenom prvenstvu Karlovca su 2,40 m x 1,70 m.

5.

Lopta je spužvasta i obujma 48-50 cm.

6.

Kazneni udarac izvodi se sa 6,00 m udaljenosti od sredine gola. Dužina linije sa koje se izvodi kazneni udarac je 50 cm.

7.

Na svim utakmicama supermini i mini rukometa na 20. Jubilarnom Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca za 19. i 26. travnja 2020. Godine nema kornera.

8.

Trajanje utakmica na otvorenom prvenstvu Karlovca je 1 x 10 minuta.

9.

Ekipni time-out može se koristiti tijekom utakmice u trajanju 30 sekundi.

10.

Vrijeme za pripremu slijedeće utakmice traje najduže 3 minute.

11.

Ukoliko ekipa ne izađe na igralište u roku 5 minuta nakon službenog termina početka utakmice, protivnička ekipa dobiva susret bez borbe, a utakmica se registrira rezultatom 5 : 0 za protivničku ekipu.

12.

Početno bacanje izvodi vratar iz vratarevog prostora kao i ubacivanje lopte u igru nakon postignutog pogotka.

13.

Svaka ekipa može prijaviti najviše 10 igračica - igrača, od čega 4 igraju u polju, 1 je vratarka - vratar, a ostalih 5 je zamjena. Na klupi uz rezervne igračice-igrače sjede jedan trener koji mora imati valjanu licencu za tekuću natjecateljsku sezonu i jedna službena osoba.

14.

Isključenje igračice- igrača je 30 sekundi, tek nakon isteka vremena igračica-igrač može u igru.

15.

U slučaju da igračica-igrač uđe u igru prije isteka 30 sekundi, ponovo se kažnjava isključenjem sa 30 sekundi. Nakon tri isključenja igračica-igrač dobiva crveni karton i do kraja utakmice nema pravo nastupa.

16.

Vratarka - vratar ne smije prijeći polovicu igrališta.

17.

U slučaju da vratarka - vratar prijeđe polovicu igrališta, vratarka - vratar se kažnjava isključenjem od 30 sekundi.

18.

Poštivati pravila 3 sekunde, 3 koraka i 2 metra.

19.

Prilikom izvođenja slobodnog bacanja, igračica - igrač moraju biti udaljeni 2,00 m od protivnika.

20.

Slobodno bacanje neposredno prije 5,00 m (vratarev prostor), izvlači se na zahtjev sudaca na udaljenosti najmanje 2,00 m od vratarevog prostora.

21.

Obvezna je igra "čovjeka" u obrani za sve dobne skupinu super mini i mini rukometa, djevojčice i dječaci rođeni 2009., 2010. i 2011. godine i mlađi.
Nepoštivanje prvog stavka ovog članka povlači opomenu, a nakon toga kazniti će se sa kaznenim udarcem sa 6,00 m.

22.

Utakmice sudi 1 sudac, a za zapisničkim stolom sjede: jedan mjeritelj vremena i jedan zapisničar. Rezervna lopta za igru je obavezna i nalazi se na zapisničkom stolu.

23.

Registracija rezultata vrši se putem pokretnih semaforskih uređaja za svaki teren posebno.

24.

Izmjene igrača mogu se obavljati na bilo kojem dijelu uzdužne linije igrališta, na strani gdje se nalazi klupa za rezervne igrače.

25.

Na 20. Jubilarnom Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca mjerenje vremena se vrši putem semaforskog uređaja za svaki teren posebno.

26.

Kod razigravanja na principu cup sustava,u slučaju nerješenog ishoda,odmah se prelazi na izvođenje šesteraca i to po 3 šesterca. Ako je i tada nerješeno, izvodi se naizmjenično pojedan šesterac do pobjednika.

27.

Zapisnici se vode na posebno izrađenom zapisniku prilagođenom mini rukometu.

28.

Poslije svake odigrane utakmice treneri određuju najboljeg igrača protivničke ekipe, upisuju ime igrača u zapisnik i potpisuju zapisnik.

29.

Sve igračice - igrači koji nastupaju u mini i super mini rukometu na 20. Jubilarnog Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca trebaju imati natjecateljski spisak sa ovjerenim liječničkim pregledom koji ne smije biti stariji od 6 mjeseci, trebaju imati i putovnicu ili učeničku knjižicu sa slikom. Ukoliko se natječu školski rukometni klubovi natjecatelji i natjecateljice trebaju imati potvrdu škole o pohađanju iste i potvrdu liječnika koja ne smije biti starija od 6 mjeseci.

30.

Treneri koji treniraju i vode mini i super mini rukometne ekipe trebaju trebaju biti na ovjerenom spisku i uredno potvrđenu trenersku licencu za tekuću natjecateljsku sezonu. Ukoliko nemaju uredno potvrđenu trenersku licence ne mogu voditi ekipu. Službene osobe također trebaju biti na ovjerenom spisku.

31.

Ukoliko se trener i službena osoba neprimjereno ponašaju na sportskom terenu prema sucima ili prema sportašima, sudac im može izreći opomenu, a novčana kazna za klub je 500,00 kn. Ukoliko su službena osoba ili trener diskvalificirani, klub će se novčano kazniti sa 1000,00 kn. Kazne izriče voditelj natjecanja.
Trener ili službena osoba ne mogu sjediti na klupi ili voditi ekipu ukoliko nisu podmirili kaznu.

32.

U natjecateljskoj sezoni 2019./2020. u dobnoj skupini “minići” natječu se djevojčice i dječaci rođeni 2009 godine i mlađi, a u dobnoj skupini “super minići” djevojčice i dječaci rođeni 2010. I 2011. godine i mlađi.

33.

U slučaju da se otkrije da ekipa nastupa s igračem starijeg godišta od propisanog, cijela ekipase udaljava s turnira, aprotiv trenera i voditelja ekipe pokreće se stegovni postupak pri HRS-u.

34.

U ostalim slučajevima primjenjuju se Propozicije HRS-a.

 

 

IZGLED I DIMENZIJE MINI RUKOMETNOG IGRALIŠTA

igraliste dimenzije

igraliste dimenzije2

 

 

IZGLED I DIMENZIJE MINI RUKOMETNOG GOLA

-stative su četvrtaste ( širina 8 cm ), dimenzije gola odnose se na prostor unutar stativa.

mini gol dimenzije

 

 


Važni dokumenti

Počasni pokrovitelji

Raspored natjecanja

raspored

Upis u školu rukometa

plakat

Sponzori

kazupKarlovac logo vert

kaba

lana logo

kordun logo

arkada

autotransport

semafor logo

 wienerberger

ceste logo

mobilita

georad logoppk logo

ab logo

euroherc rips

niskogradnja logo ena logo

comel  meznar

 adria sport logo

sport 21

zakradio mreznica

radio karlovackaportal kas

Večernji list Logo karlovacki tjednik

trend logo  sptv logo

Klub

RUKOMETNI KLUB
ŠKOLA RUKOMETA KARLOVAC

Pročitajte više

Kontakt

Adresa: Rakovac 1, 47000 Karlovac

Telefon: 099 214 90 55; 099 214 90 56

Email: mdjani12@gmail.com
tanja.rasic55@gmail.com

Informacije

Želiš biti dio našega tima?
Pridruži nam se!
Info

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja Vašeg iskustva pregledavanja.
Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.